Пловдив

Пловдив е може би най-популярната в България дестинация за туризъм. С многото, което може да се види и прави, Пловдив е очарователно място за посещения за хора от всички възрасти и с различни цели. По-долу ще видите описание на района, в който е разположена Residence Art Guest House – квартал КАПАНА.

КАПАНА се намира точно в центъра на Пловдив. В края на близкото 19-то хилядолетие този квартал е бил средище на майстори ковачи и майстори по фини изкуства.

По-късно тук са живели и творили майстори занаятчии, които са се намирали в близост до живеещите богати търговци в Стар град Пловдив. Тогава мястото било известно /а и сега все още е познато сред някои хора/ като Узун Чаршия /„чаршия” означава „базар”/.

Днес лабиринта от гъсто заселени тесни улички /толкова тесни, че две коли едва се разминават/ е място за много магазини, ръчно правени изделия, бижутерия, дизайнерско облекло, клубове, барове и кафенета. Като в едно цяло са обособени пешеходни улички, къси улици с възможност за преминаване на автомобили.Някои от фасадите на сградите са реновирани. В Пловдив през лятото се състои фестивал на модерното изкуство и фокусът пада върху Капана като бъдеща дестинация за туризъм в Европа.

Leave a Comment